Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dinar ilçesinde ilçe müftüleri toplantısı düzenlendi.

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantı İl Müftüsü Şükrü Kabukçu başkanlığında Dinar İlçe Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl ve ilçe müftülüklerinin yapacağı çalışmalar ve yapılması gereken işlerle alakalı düzenlenen toplantıda, 4-6 yaş arası açılacak olan Kur'an-ı Kerim kursları ele alınarak karşılıklı istişareler yapıldı.

İlçe müftülüklerinin önümüzdeki günlerde yapacağı icraatların da konuşulduğu toplantıda, Dinar merkez Ulu Cami'nin tadilatı hususunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vizyonuna ve misyonuna uygun birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlenmesinde etkili olacak faaliyetler ile sosyal kültürel ağırlıklı etkinliklerin yer aldığı gündem maddeleri hakkında görüşülerek eylem planı üzerinde gerekli değerlendirmeler yapıldı.

- Jandarmadan taşımalı öğrenci servislerine denetim

Sandıklı ilçesinde jandarma trafik ekibi tarafından taşımalı eğitimde kullanılan öğrenci servis minibüsleri denetlend.

Sabah 07.00 ile 08.00 saatleri arasında Sandıklı-Hocalar karayolu ilçe girişinde yapılan denetimlerde servis minibüsleri durdurularak taşımalı eğitim yönetmeliğine uygun olup olmadığı denetlendi.

Öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığını tek tek kontrol eden jandarma ekipleri, öğrencileri de emniyet kemeri takmaları ve araçlara iniş ve binişlerde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: AA