Adana'da Okul Yollarında Trafik Tedbirleri

Adana Emniyet Müdürlüğü, okulların açılacak olması nedeniyle yollarda güvenlik tedbirleri aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2017-2018 eğitim öğretim döneminin 18 Eylül'de başlayacak olması nedeniyle vatandaşların yollarda güvenle seyahat etmelerinin sağlanması amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtildi.

Tedbirlerin yıl boyunca etkin ve eksiksiz olarak uygulanacağı bildirilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

'Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar ile Çukurova Üniversitesi'ne bağlı fakültelerin eğitim-öğretime başlaması, Adana Şehir Hastanesi'nin faaliyete geçmesi dolayısıyla, Mithat Özsan, Alparslan Türkeş ve Mavi Bulvar'da araç yoğunluğunun artacağı değerlendirilmektedir. Alınan tüm trafik tedbirlerine rağmen yol kullanıcılarının trafik kurallarına yeterince uymamaları nedeniyle trafikte karmaşalar yaşamakta, kazalar neticesi binlerce vatandaşımız yaralanmakta ve yüzlerce vatandaşımız da maalesef hayatını kaybetmektedir. Yaşanan bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılması, vatandaşlarımızın gidecekleri yerlere güvenle ulaşabilmeleri için trafik kurallarına azami ölçüde uymaları gerekmektedir.'

Öte yandan, açıklamada, vatandaşların öncelikli olarak toplu taşıma araçlarını kullanmaları, araçlarıyla yola çıkacakların ise Öğretmenler ve Yeşil Bulvar ile Kozan Caddesi, otoban çevre yolu gibi alternatif yolları kullanmaları önerildi.

Kaynak: AA