DSİ'nin Antalya'daki Baraj Ve Gölet Çalışmaları

DSİ Genel Müdür Vekili Acu: 'Antalya'da 431 bin 200 dekar araziyi sulamaya açtık. Sulamaya açtığımız alanlardan Antalyalı çiftçilerimize yıllık 433 milyon lira zirai gelir artışı sağladık'

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Murat Acu, 14 yılda Antalya'da 16 baraj ve 3 gölet inşa ettiklerini ve 431 bin 200 dekar araziyi sulamaya açtıklarını bildirdi.

DSİ Genel Müdür Vekili Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Antalya'ya yaptığı yatırımlarla vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya çalıştıklarını bildirdi.

DSİ olarak son 14 yılda Antalya'da 16 baraj ve 3 gölet inşa ettiklerini belirten Acu, 'Bununla birlikte Antalya'da 431 bin 200 dekar araziyi sulamaya açtık. Sulamaya açtığımız alanlardan Antalyalı çiftçilerimize yıllık 433 milyon lira zirai gelir artışı sağladık, Antalya il ve ilçelerinde 83 derenin ıslahını tamamladık.' dedi.

Antalya il ve ilçelerinde yapılan taşkın önleme çalışmalarıyla kent merkezi ile 133 meskun mahal ve 201 bin 110 dekar alanda taşkın kontrolünün sağlandığını ifade eden Acu, şöyle konuştu:

'DSİ olarak Antalya ilimizde tamamladığımız taşkın koruma projelerine bir yenisini daha ekledik. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yapılması talimatını verdiği Gazipaşa Bıçkıcı Deresi Taşkın Kontrolü 1. Kısım İşini tamamlayarak bölgedeki taşkın riskini azaltmış olduk. Gazipaşa Bıçkıcı Deresi üzerinde bir adet 67 metre açıklığında fore kazık temelli, Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan, estetik açıdan sonraki uygulamalara da örnek teşkil edecek bir köprü ile 300 metre dere tanzimi ile taş tahkimat yapılmış ve iş sözleşme tarihinden önce tamamlanmıştır.'

Kaynak: AA