Batmanlı Müzisyenler Hakları İçin Bir Araya Geldi

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu, 'Bir ülkenin kalkınmasında nasıl ki sanayinin önemi varsa sanatçının da o kadar önemi vardır.' dedi.



Federasyon tarafından kentte bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda müzisyenler hakları konusunda bilgilendirildi.

Burada konuşan Onurlu, bir ülkenin kalkınmasında sanayinin önemli olduğu kadar sanatçıların da önemli olduğunu dile getirdi.

Müzisyenlere verilmesi gereken değere değinen Onurlu, 'Her iş kolunda olduğu gibi sanatçıların da artık bir kimliği olacak, ailesine bırakacak bir mirası olacak. Müzisyenler artık düğün salonlarında sigortasız çalıştırılamayacak. Buralarda sahne alan sanatçıya parasını ödemeyenlere 6111 Sayılı Kanun gereği 6 bin 50 lira para cezası verilmektedir.' diye konuştu.

Kayıt dışı müzisyenlerin sürekli sıkıntılarla karşılaştığının altını çizen Onurlu, şöyle devam etti:

Bu sıkıntılar Batman'da olduğu gibi 81 ilimizde çalışan müzisyen arkadaşlarımızın karşılaştığı ortak sorunlardır. Çalıştığı mekanlardan ücretlerini alamama, sigortasız çalıştırılma gibi sıkıntılarla karşılaşılıyor. Unutulmamalıdır ki sanatçı kimliği alan müzisyen arkadaşlarımız erken emekli olma hakkına sahiptir. 5510 sayılı Kanunun ek 6. Maddesinde nasıl ki diğer sanatçıların hakları varsa, mahalli sanatçıların da böyle bir hakkı olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor.'

Onurlu, en kısa sürede MÜZSAN şubesini Batman'da da açacaklarını söyledi.

Kaynak: AA