Adana'daki Cinayete Dava

Dini nikahla birlikte yaşadığı ancak bir süredir ayrı olduğu kadını öldürdüğü ileri sürülen kişi hakkında müebbet ve ayrıca 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Adana'da dini nikahla birlikte yaşadığı ancak bir süredir ayrı olduğu kadını tabanca ve bıçakla öldürdüğü iddia edilen kişinin müebbet ve ayrıca 3 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Dört çocuk annesi Fatma Özkale’nin (47) Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi 85104 Sokak'ta 20 Temmuz’da öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, olaydan sonra yakalanıp tutuklanan kadının dini nikahla birlikte yaşadığı Halit Küçük (49) hakkında 'Kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

Savcı, Küçük’ün müebbet ve ayrıca 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını isterken, yargılama sonucunda verilecek kararda sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmamasını da talep etti.

İddianamede, cinayet anı ise 'Evlerinde bulundukları sırada Fatma Özkale ile Halit Küçük tartışmaya başladı. Fatma’nın kullandığı sözlerin etkisinde kalan Halit, ruhsatsız tabancası ile Fatma'ya ateş etti. Ayrıca, ele geçirdiği bıçakla da Fatma’ya saldırarak ölümüne neden olduğu anlaşılmıştır.' şeklinde anlatıldı.

İddianamede, Özkale'nin cesedi üzerinden 3 mermi çekirdeği ele geçirildiği ve vücudunda bıçak kesikleri bulunduğu belirtildi.

Sanığın suçlamayı kabul edip, pişman olduğunu söylediği ifadesi de iddianamede yer aldı.

- Olay

Çukurova ilçesinde Fatma Özkale'nin yaşadığı evden 20 Temmuz'da silah sesi gelmesi üzerine komşuları durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmişti. Adrese giden sağlık ekipleri, Özkale'nin bıçak ve silahla öldürüldüğünü belirlemişti. Soruşturma başlatan güvenlik güçleri, cinayet zanlısı olarak Halit Küçük'ü evin yakınlarında gözaltına almıştı.

Zanlının, 10 yıl önce eşinden ayrılan Fatma Özkale ile dini nikah kıydığı ve evinin tapusunu üzerine yaptığı, 2 yıldan bu yana ayrı yaşadığı Özkale'den evin tapusunu istediği, vermediği gerekçesiyle de sık sık tartıştıkları öne sürülmüştü.
Kaynak: AA