Mescid-İ Aksa İçin Pedal Çevirdiler

Gaziantep'te, HÜDA PAR Gençlik Kolları üyeleri, İsrail'in Mescidi Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla bisiklet turu düzenledi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep Gençlik Kolları üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla bisiklet turu gerçekleştirdi.

Kalyon Kavşağı'ndan 'Kudüs İçin YolAçık' sloganıyla başlatılan bisiklet turu, Arkeoloji Müzesi önünde sona erdi. Sloganlar atan bisikletçilere, çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızılçınar, burada yaptığı açıklamada, Müslümanların İsrail'e 'dur' demesi gerektiğini söyledi.

Kızılçınar, 'Siyonist çete, insanların kutsal hakkı olan ve hiç kimsenin dinine ve ibadetine karışılmaması gereken 21. yüzyılda da Müslümanların ibadetini engelliyor. Uluslararası hukuka da sığmayan bu alçak girişime Müslüman ülkelerin liderleri, halkları, insan hakları kuruluşları ve vicdan sahibi her insan mutlaka tepki vermeli.' dedi.

Kudüs için seferber olacaklarını, her Müslümanı da bu bilinçle hareket etmeye çağırdıklarını belirten Kızılçınar, şunları kaydetti:

'Bütün Müslümanların dikkatini şu noktaya çekmek istiyoruz, Mescid-i Aksa'nın hakimiyeti Müslümanların elinden çıktıktan sonra ümmet ruhunu iyiden iyiye kaybetti. Şu anda Mescid-i Aksa'da yaşananlar ümmet ruhunun kayboluşunun ispatıdır. Siyonist çete oradan sökülüp atılmadan hiç kimse felaha kavuşmayacaktır. İşgalcileri geri adım atmak zorunda bırakmazsak adım adım ilerleyecekler.'
Kaynak: AA