Yenimahalle Belediyesi Hurdacılar Yangınına Müdahale Etti

Yenimahalle’deki Hurdacılar Sanayi Sitesi’nde 2 atık kağıt toplama deposunda ve araç lastiklerinin bulunduğu yerde belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı.

Yenimahalle Belediyesi Hurdacılar Yangınına Müdahale Etti
Akşam 20.30 sularında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle otluk alana yayıldı. Yangının başlamasının hemen ardından olay yerine giden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, olaya müdahale eden Yenimahalle Belediyesi ekiplerini bizzat yönetti.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine Yenimahalle Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı sulama araçları ile destek oldu. Rüzgarın da etkisiyle hız kazanan yangına, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra Yenimahalle Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 10 kamyon, 2 greyder, 4 kepçe, 7 su tankeri ve 6 zabıta ekibi olmak üzere 70 kişilik ekiple müdahale edildi. Yangın, yaklaşık 7 saatlik hummalı bir çalışmanın sonunda söndürülebildi.

Hurdacılar Sitesi’nde çıkan yangınla büyük bir tehlike atlatıldığına dikkat çeken Başkan Yaşar, can kaybı olmamasının teselli olduğunu söyledi.

Yangının bölgede gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Yaşar, “Bu üzücü olay site yönetiminin de, esnafın da, idarenin de acilen gerekli önlemleri alması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Herkesin yasalara uygun bir şekilde çalışma yapması, kurallara uyması öncelikle esnafın menfaatinedir. Çünkü bölgede biriken malzemeler kağıt, plastik gibi yanıcı maddeler. Herkes başta bu işi yapan, can ve mal kaybı nedeniyle en çok zarar görebilecek olan esnafımız ve site yönetimi gerekli tedbirleri almalı” dedi.

Can kaybının olmadığı yangında dumandan etkilenen bir kişiye sağlık ekipleri müdahale etti. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA