Düzce'den Kısa Kısa

Düzce Belediyesi, engellilere gösterilen pozitif ayrımcılık anlayışı ile özel eğitim gören öğrencilerin el emeği ürünlerini geniş kitlelere ulaştıracak.

Düzce Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı destekli olarak Düzce Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi yönetimi ile ortaklaşa imzalanan protokol çerçevesinde seramik üretimi yapan özel eğitim öğrencilerinin ürünlerini destekleme projesi başladı.

Protokol ile uygulamalı eğitimin kalitesinin artırılması ve mesleki eğitimin kendine yeterliliğinin geliştirilmesi kapsamında, özel eğitime ihtiyacı olan hafif düzey mental yetersiz durumdaki bireylerin el emeklerinin desteklenerek mesleki eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin ve kalitesinin artırılması amacıyla seramik atölyesi ürünlerinin tercih edilmesi sağlanacak.

Protokolün imzalanması ile birlikte Düzce Belediyesinin, eserlerin pazarlanması ve özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin sosyal entegrasyonuna destek sağlaması amaçlandığı bildirildi.

Toplam 33 adet seramik vazonun alımını yapan Düzce Belediyesi, hediyelik sunumunda özel öğrencilerin el emeğini destekleyerek geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak.

- DÜSOF'dan Keleş'e ziyaret

Düzce Safari ve Off-Road Kulübü (DÜSOF) yönetimi, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i makamında ziyaret etti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Belediyesi desteği ile Çilimli’de düzenlenen Off-Road yarışları sonrası Düzce Safari ve Off-Road Kulübü (DÜSOF) yönetimini makamında ağırladı.

Kulüp Başkanı Mehmet Albayrak ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Başkan Keleş, Çilimli’de yapılan yarışlarda kaydedilen görüntüleri izledi.

Keleş, yaptığı açıklamada, 'Düzce Belediyesi olarak sosyal ve sportif etkinliklere her zaman destek vermeye özen gösteriyoruz. Düzcemiz’in özellikle doğa sporlarına elverişli coğrafi yapısı ile bu tip etkinliklerin daha sık gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de yine üç gün sürecek bir Off-Road etkinliğinde yine bir araya geleceğiz. Bu vesile ile Başkan Albayrak ve yönetim kuruluna ziyaretleri için teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Kulüp Başkanı Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, yarışlarda verilen desteğe teşekkür etmek üzere Düzce Belediye Başkanı Keleş'e plaket takdim etti.

- EBYS uygulamasına geçildi

Düzce Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) geçti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ile ilgili tüm işlemlerin elektronik ortam üzerinden gerçekleşecek.

Vatandaşlar, belediye ile olan herhangi bir işlem için dilekçe verdiklerinde dilekçenin takibini telefondan yapabilecek.

Düzce Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Şenay Aydın, Elektronik Belge Yönetim Sistemiyle belediye hizmetlerini vatandaşlara daha hızlı ve kontrol edilebilir bir şekilde sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: AA