Başkent'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla, Geçit Töreni Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 95’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, TBMM önünden Ulus’taki eski Meclis Binası önüne kadar geçit töreni düzenlendi.

Başkent'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla, Geçit Töreni Düzenlendi
30 Ağustos Zafer Bayramı 95’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında TBMM ile eski Meclis arasındaki güzergahta geçit töreni gerçekleştirildi.

TBMM’nin Çankaya Kapısı önünden 13.30’da başlayan geçit töreni dolayısıyla Atatürk Bulvarı üzerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bulvara çıkan bütün yollar kapatılırken, çevik kuvvet ve atlı polisler güzergahta güvenliği sağladı.

Büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşındığı geçit sırasında askerlerin, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" diyerek yürümeleri, vatandaşlarca uzun süre alkışlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliğinin de bulunduğu törende, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini temsil eden askerlerin bulunduğu ’Tarihi Bölük’ de geçitte yer aldı.

Yaklaşık 1 saatlik yürüyüşün ardından tören birliği, Atatürk Bulvarı üzerinden eski Meclis’in olduğu Ulus’a ulaştı. Ulus Meydanı’nda vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan birlikler daha sonra Cumhuriyet Bulvarına yöneldi ve eski TBMM binası önünde geçit törenine son verdi.
Kaynak: İHA