Kastamonu'daki FETÖ/PDY Davası

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 7 asker, 3 öğretmen ve 1 memurun yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve 'silahlı terör örgütü üyesi oldukları' iddiasıyla tutuklu yargılanan R.A, A.D, E.Ö, İ.Ç, A.T, M.S, M.B. ve E.K. ile tutuksuz sanıklar Y.Z, U.K ve F.Ç. ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Y.Z, savunmasında uzun yıllar örgütün içerisinde olduğunu itiraf etti.

Örgütle ilişkisinin dershanelerine gittiği dönemde başladığını söyleyen Y.Z, şöyle devam etti:

'Din adına birşeyler yapıyor olmak hoşuma gidiyordu. Yapının içerisinde 'abi' tabir edilen sorumlular vardı. 'Abi'ler kişinin ileride hangi mesleği yapacağına bile karışıyordu. Girdiğim bir sınavın sorularını kimseye söylemeyeceğim yönünde yemin ettirdikten sonra bana göstermek istediler ama ben bakmadım. Yapıdaki sorumlu kişiler akıllı telefon almam konusunda çok ısrar edince almak zorunda kaldım. Bir gün sanık E.Ö'nün evindeyken ByLock yükledik. 'ByLock'tan vaazlar göndereceğiz' dediler.'

U.K. ise örgütle bağlantısını kabul ederken, mesleğe başlamasında katkılarının olmadığını savundu.

Üniversite yıllarında FETÖ'nün yurtlarında kaldığını kaydeden U.K, 'Sohbet toplantılarına katıldım. Örgütten kurtulmak için mücadele ettim ama sürekli birilerini devreye sokarak engellediler. Bu insanlara parmağınızı kaptırdığınız zaman kolunuzu kurtarmanız çok zor.' dedi.

Diğer sanıkları ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.

Kaynak: AA