Toplam 500 Kiloluk Hastalar Aynı Gün Ameliyat Oldu

Toplam ağırlıkları tam 500 kilo olan obezite hastası 3 kadın, aynı gün tüp mide (mide küçültme) ameliyatı oldu. Hastaların hedefleri toplam 305 kilo vermek.

Toplam 500 Kiloluk Hastalar Aynı Gün Ameliyat Oldu
Adana’da yaşayan 200 kilo ağırlığındaki İlkay Siligören, İstanbul’da yaşayan 160 kilo ağırlığındaki Elif Vanlı ve Tarsus’ta yaşayan 140 kilo ağırlığındaki Remziye Opçin, obezite sorunlarını diyet ve sporla çözemeyince tüp mide ameliyatını araştırdı. Hastalar, tavsiye üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi’ne giderek Op. Dr. Erdal Cücük’le görüştü. Siligören, Vanlı ve Opçin, aynı gün birkaç saat arayla Op. Dr. Erdal Cücük tarafından ameliyat edildi. Hastaların midelerinin yüzde 85’i, ameliyatla alındı.

Kadın hastaların üçü de hedeflerinin 65 kiloya inmek olduğunu söyledi.

Hastalar hedeflerini tuttururlarsa, önümüzdeki 1 yıl içinde toplam 305 kilo vermiş olacak. Tüp mide ameliyatı olan hastalardan Elif Vanlı, 10 yıldır yaşadığı kilo sorunu nedeniyle şeker, kolesterol ve tansiyon hastalıklarıyla boğuştuğunu, yürümekte zorlandığını anlattı. İlkay Siligören ve Remziye Opçin de yaşadıkları sağlık sorunlarından kurtulacakları için sevinçli olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA