Vali Yurtnaç'tan AA'ya Ziyaret

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Anadolu Ajansı Yozgat Bürosunu ziyaret etti.

Yurtnaç, AA Yozgat Bürosuna ziyarette bulundu. Ziyaretinde yürütülen projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Yurtnaç, Yozgat’ın termal sular bakımından zenginliğine dikkati çekti.

Bu zenginliği, hızlı tren projesini de değerlendirerek kongre turizmi ile iç içe yaplacak yatırımlarla değerlendireceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Özellikle hızlı trenin gelmesiyle Ankara-Yozgat arası 55 dakikaya iniyor. Bunu fırsata çevirerek Yerköy, Sarıkaya, Boğazlıyan, Saraykent ve Sorgun ilçelerimize 5 yıldızlı ve yatak kapasitesi yüksek, en az bin kişilik konferans salonları bulunan oteller inşa ettireceğiz. Bu yönde iş adamlarıyla görüşmelerimiz sürüyor.'

Türkiye’nin ilk milli parkı olan Çamlık Milli Parkı’na yeni bir otel inşa ettireceklerini dile getiren Yurtnaç, yapılacak olan tesislerle Çamlık'ı spor merkezi haline getireceklerini bildirdi.

Yurtnaç, eski devlet hastanesini yıkıp yerine kompleks halinde ilk ve ortaokul yapacaklarını, Hükümet Konağı inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu aktardı.

Kaynak: AA