Turgutlu'nun En Güzel Sultani Üzümü Seçilecek

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 7 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamasında Özdilek Turgutlu AVM sponsorluğundan gerçekleşecek olan En Güzel Sultani Kuru Üzüm ve Sultani Yaş Üzüm Yarışması’nın bilgilendirme toplantısına katıldı.

Turgutlu'nun En Güzel Sultani Üzümü Seçilecek
Manisa bölgesinde yetişen ‘Çekirdeksiz Sultani Üzümün’ daha fazla tanıtılmasının amaçlandığı En Güzel Sultani Kuru Üzüm ve Sultani Yaş Üzüm Yarışması’nın bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Ticaret Borsası, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığında, bir alışveriş merkezi sponsorluğunda gerçekleşecek olan yarışmanın tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin çekirdekli üzümü her yerde görür ve bulursunuz. Ama çekirdeksiz Sultani üzüm yer seçer, hava seçer, toprak seçer. Türkiye’de yüzde 96 oranında çekirdeksiz üzüm Manisa bölgesinde Turgutlu, Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl’de, Gediz havzasında yetişir. Bu yarışmamızda bölgemizde yetişen çekirdeksiz sultani üzümün daha da tanıtılmasında önemli bir rol oynayacak. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından söz alan İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Musa Çallı da yarışma hakkında bilgi verdi.

Daha sonra konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Böyle bir yarışmanın olması Turgutlu’da farklı bir sinerji yaratacaktır. Bu sene iyi bir giriş yaparak önümüzdeki yıllar adına devam ettirecek bir sürecin başlangıcını gerçekleştirmiş oluruz. Bu vesile ile değerli katılımcıların şimdiden Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Kaymakam Uğur Turan da yarışmanın değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayarak yarışmanın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Musa Çallı, Özdilek AVM Turgutlu Genel Müdürü Cahit Akyüz, daire müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: İHA