Polisten Kurban Satıcılarına Sahte Para Uyarısı

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli, ilçedeki hayvan satış yerlerinde sahte para ve dolandırıcılık konusunda broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurulan kurban satış yerlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kurban satıcılarına broşür dağıtan polis, hem satıcıları bilgilendirip hem de sahtesi ile gerçek para arasındaki farkı anlattı.

Satıcıların şüpheli durumlarla karşılaştıklarında öncelikle paraların güvenlik özelliklerini kontrol etmelerini, paranın sahteliğinden şüphelenilen durumlarda ise vakit kaybetmeden 155 Polis İhbar hattını arayarak güvenlik güçlerine bilgi vermelerini istendi.

İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, 'Üreticilerimizin yıl boyunca bin bir zahmetle besledikleri kurbanlıklarını satarken dikkatli olmaları gerekmektedir. Üreticilerimizin emeklerinin karşılıklarını kötü niyetli kişilere kaptırmamaları için alışveriş esnasında aldıkları paraları mutlaka kontrol etmeli ve sahteliğinden şüphelendikleri paraları almayarak zaman kaybetmeksizin bize bildirmelidirler.' dedi.

Ayrıca bayram dolayısıyla yolculuk yapacak olan vatandaşları da uyaran Tetik, yoğun bayram trafiğinde sürücülerin uykusuz direksiyon başına geçmemeleri, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamaları, emniyet kemerini takarak yolculuk yapmaları konularında uyardı.

Kaynak: AA