Niğde'de İmam Hatip Okulları Platformu Toplantısı

Niğde'de, İmam Hatip Okulları Platformu toplandı.

Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen İmam Hatip Okulları Platformu, Niğde il koordinasyon toplantısına katılan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, burada yaptığı konuşmada, İslam dininin ve güzel ahlakın gelecek nesillere doğru aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Bu görevin önce anne ve babalara, daha sonra da çocuklara eğiten öğretmenlere düştüğünü ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

'Şüphesiz ki imam hatip okullarımız, bu konuda üzerilerine düşeni layıkıyla yapmaktadır. Son yıllardaki istatistiklere de bakıldığında çocuklarımız tarafından imam hatip okullarına önemli ölçüde yöneliş var. Bu da bunun en büyük göstergesidir.

Devletimiz ve hükümetimiz, imam hatip okullarımızın daha çok gelişmesi, fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve eğitim çıtasının daha fazla yükselmesi için projeler ve çalışmalar yürütmektedir. Bizler de ilimizde mevcut olan okullarımızın ileri seviyelere çıkabilmesi için çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bizler de özellikle bu çalışmaların takipçisi olacağız.'

Toplantıya, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, İmam Hatipliler Platformu Niğde İl Koordinatörü Mahmut Peşin, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA