'Kuveyt'te Türk Ürünleri Ve Ticaret Fuarı'

'Kuveyt'te Türk Ürünleri ve Ticaret Fuarı' yaklaşık 200 Türk iş adamının katılımıyla 14-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Fuarın organizasyonunu üstlenen özel bir firmanın sahibi İlyas Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin 'Türkiye ile Kuveyt arasındaki 1,3 milyar dolarlık ticaret hacmi bize yakışan bir miktar değil.' açıklaması üzerine Kuveyt'te fuar açmaya karar verdiklerini söyledi.

Fuara yaklaşık 200 Türk iş adamanın katılım sağlayacağını duyuran Bayraktar, şöyle devam etti:

'Kuveyt ile bize yakışan ticaret hacmini arttırmak ve Türk ticaretine, sanayisine güç vermek için uluslararası bir fuar gerçekleştireceğiz. Fuar aracılığıyla Kuveyt'de Türk ticaret ve sanayisini tanıtmayı planlıyoruz. Türkiye genelinde 200'e yakın iş adamının Kuveyt’teki fuarımıza katılarak, ürün ve hizmetlerini layıkıyla tanıtmaları, satış yapmaları ve yeni iş anlaşmaları yapmalarını hedefliyoruz. Kuveyt'e Türk ürünlerini, hizmetlerini, projelerini taşımak veya Türk şirketlerini tanıtmak için gıdadan tekstile, mobilyadan zücaciyeye tüm ticari sektörleri de Kuveyt'e davet ediyoruz. Türk ticaret hacmini Ortadoğu sınırlarına taşımayı hedefleyen organizasyonumuz sayesinde Arap yatırımcılar da Türkiye'de pazar bulma fırsatını elde edecek.'

Bayraktar, fuarın Kuveyt Fuar Merkezi Hall 4A'da gerçekleşeceğini ve bu alanın 5 bin metrekare kapalı 500 metrekare de açık alanda olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA