MTOSB Başkanı Tekli Açıklaması

'MTSO, İçel için öncü ve çok değerli bir kurum ve çok iyi şekilde yönetilmesi gerekiyor.'

İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, 'MTSO İçel için öncü ve çok değerli bir kurum ve çok iyi bir şekilde yönetilmesi gerekiyor.' dedi.

Tekli, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, MTOSB'nin çalışmalarını anlattı.

Bir gazetecinin 'İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başkanlığına aday mısınız?' sorusuna Tekli, 1999 yılından bu yana 4 dönemdir meclis üyesi olarak mesleğini MTSO'da temsil ettiğini belirterek, 'MTSO İçel için öncü ve çok değerli bir kurum ve çok iyi bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Şu an ben meclis üyeliğine adayım. Ama başkanlık için henüz çok erken. Önce sistem gereği meclis seçilir, ondan sonra listeni yaparsın, seçime girersin ve başkanlığı alırsın.' dedi.

İçel'de birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını ifade eden Tekli, şöyle konuştu:

'Kentimizin şu an en çok birlikte hareket etmeye ihtiyacı var. Yıllardır konuşuluyor fakat bir türlü güçlü bir İçel lobisi oluşturulmadı. Eğer bir kent hedeflerine ulaşmak istiyorsa ilk olarak güçlü bir lobi faaliyeti sürdürmeli. Bunun temellerinin atılması gereken bir dönem olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda İçel Ticaret ve Sanayi Odası, İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, İçel Ticaret Borsası, İçel Deniz Ticaret Odası, Esnaf Odaları Birliği, sivil toplum kuruluşları, belediyelerimiz ve siyasi parti temsilcilerimizin İçel Valiliği koordinasyonunda bir araya gelip çalışması gerekmektedir. Kentin sorunları masaya yatırılıp öncelikli istekler, sorunlar belirlenmeli ve bu konularda çözüm odaklı çalışmalar ve görüşmeler yapılmalı.'

Tekli, İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet gösteren Özel Şişecam Anadolu Meslek Lisesi'ndeki eğitime büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA