HDP'nin Eylemi

Eylem, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda devam ediyor.

HDP'nin Diyarbakır'da başlattığı ve 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' olarak adlandırdığı eylemi, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda devam ediyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, aralarında Filiz Kerestecioğlu, Mithat Sancar, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder'in bulunduğu milletvekilleri ile diğer partilileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında Canpolat, Kerestecioğlu'na çiçek verdi.

Canpolat burada yaptığı konuşmada, adalet talebinin bütün yurttaşların ortak talebi haline geldiğini ifade ederek, 'Bu zemin bizim ortak paydamızdır. Şiddet olmadan ve buna başvurmadan herkes bu talebi ortaklaştıracak. Adalet nöbeti ve etkinlikleri herkesin ortak malı haline dönüşmelidir.' dedi.

Sezgin Tanrıkulu ise Türkiye'nin, tarihin en zor sürecinden, demokrasi, özgürlük ve adalet sınavından geçtiğini savunarak, şöyle konuştu:

'Biz 14 Haziran'da Ankara'dan İstanbul'a büyük bir yürüyüş gerçekleştirdik. 9 Temmuz'da burada Maltepe Meydanı'nda, büyük bir mitingle, buluşmayla sonlandı. O yürüyüşte Türkiye'nin bütün demokrasi güçleriyle dayanışma içerisinde olduk ve onların dayanışmasını gördük. Bugün aynı dayanışmayı göstermek için buradayız. Şiddete başvurmadan, şiddeti önermeden Türkiye'nin her yerinde adalet zemininde buluşup bunu büyütmeliyiz. Dünyanın her yerinde ve Türkiye'de barışçıl protesto hakkı, barışçıl gösteri hakkı temel bir haktır. Ama bugün burada, İstanbul'da, Kadıköy'de, Yoğurtçu Parkı'nda bunu bile kullanmak mümkün değil.'

Filiz Kerestecioğlu da CHP heyetine dayanışma ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

'Artık muhalif olan insanların, gerçekten hak, hukuk, adalet diyen insanların, demokrasi isteyen insanların, barış isteyen insanların birbirinin elini hiçbir zaman bırakmaması gerekir. Böyle güzel bir Türkiye'de yaşamak için, kadınlı, erkekli, gençli, çocuklu, istismarlara uğramadan ve özgürce yaşamak için birlikte olmamız gerekiyor. Tekrar bütün arkadaşlarım adına, vicdan ve adalet nöbetine gösterdiğiniz dayanışma için teşekkür ediyoruz ve hoş geldiniz diyoruz tekrar.'

Konuşmaların ardından ziyaret için gelen heyete çay ikram edildi. Tarafların bir süre sohbet etmesinin ardından CHP heyeti buradan ayrıldı.

Bu arada, polisin park ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı ve parkı bariyerlerle çevirdiği görüldü.

Kaynak: AA