Bakan Fakıbaba, 10. Çorlu Tarım Fuarı'nın Açılışına Katıldı

15 yıl sonra en büyük silah, tarım, hayvancılık ve gıda olacaktır” dedi.

Bakan Fakıbaba, 10. Çorlu Tarım Fuarı'nın Açılışına Katıldı
10. Çorlu Tarım Fuarı’nın açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Fuarın açılışında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Fakıbaba, en büyük silahın gıda, tarım ve hayvan ürünleri olduğunu söyleyerek, “10 günden beri bürokrat arkadaşlarımla çalışıyoruz. Acaba, hayvancılıkta ne yapabiliriz acaba Kurban Bayramı geliyor ne yapabiliriz, Kurban Bayramı’ndan sonra ne yapabiliriz, uzun vadede ne yapabiliriz. Böyle cennet bir ülkeden niye biz ithalat yapalım. Niye biz ihraç yapmayalım. Niye bu insanlar çok daha zengin olmasın. Tabi ki bazı zorluklarımız var. Ama bu zorlukları çok samimi söylüyorum hep birlikte hep beraber aşacağız. Aşmaya da kararlıyız” dedi.

Üreticiyi hep destekleyeceklerini belirten Fakıbaba, “Vergi duvarlarında azalma üretici, arkadaşlarımın hiçbir zaman moralini bozmaz. Buğdayı biz hiç üretmedik. 3-4 milyon ton yılda buğday üretiyoruz. Ama bu buğdayı alıp hiçbir zaman iç piyasaya sürmüyoruz. Un olarak, bisküvi olarak, makarna olarak tekrar ihracat yapıyoruz. Geçen sene arpada bir sıkıntımız oldu. 100 ton aldık ve orada da, TMO devreye girdi. Orada sadece bunları indirmemizin sebebi spekülatörleri önlemek, fırsatçılara fırsat vermemektir. Bu alanda Et Süt Kurumu’nun da yapmış olduğu işlemler, TMO’nun yapmış olduğu işlemler. Üreticiyi, hep destekleyeceğiz” diye konuştu.



“Arazilerinizi fırsatçılara vermeyin”

“Tarım arazilerinde bir düşüş var doğrudur, bundan sonra çok dikkatli olalım arkadaşlar arazilerimizi satmayın. Arazilerinizi fırsatçılara vermeyin. Bu araziler çok değerli” diyen Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti:

“Bazı arkadaşlar söylediler, insanlar arazilerini, tarım arazilerini satıyorlar dediler. Satmayın çünkü 10 - 15 yıl sonra en büyük silah, tarım, hayvancılık ve gıda olacaktır. Katar örneğine bakalım. Katar tırlar dolusu her ülkeye para gönderebilir ama tarım ürünü gönderebilir mi, hayır. Demek ki para her şeyi halletmiyor. Onun için inşallah hep beraber el ele vereceğiz üreteni destekleyeceğiz çalışacağız ve mutlaka ve mutlaka elimizden geldiği kadar tarım girdilerinde Sayın Başbakanımın bana vermiş olduğu ilk direktiflerden birisi de mutlaka gübre ve mazot fiyatlarını, düzenleyeceksiniz demesi olmuştur. İnşallah bu konuda da bu kardeşiniz elinden gelen her türlü imkanı, halkın refahı için kullanacaktır.”

Konuşmanın ardından Bakan Fakıbaba ve beraberindeki protokol üyeleri 10. Çorlu Tarım Fuarı’nın resmi açılışını gerçekleştirdi. Çorlu Tarım Fuarı’nın açılışına Bakan Fakıbaba’nın yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA