Aldığı Hibe İle Mantar Üreticisi Oldu

Keşan ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden 30 bin lira hibe desteği alan 29 yaşındaki Rüştü Karlıdağ, Keşan'ın Barağı köyünde istiridye mantarı üretim tesisi kurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ gereğince, Genç Çiftçi Projeleri’ne başvuran Karlıdağ, 30 bin lira hibe desteği alarak, halk arasında 'Kavak mantarı' olarak bilinen istiridye mantarının üretimi için Barağı köyünde tesis kurdu.

Kurduğu 130 metrekarelik tesis ile üretimi arttırarak tüm Türkiye'ye ürün göndermeyi hedefleyen Karlıdağ, yaptığı açıklamada, bölgede ürün çeşitliliğin arttırılması için istiridye mantarı üretmeye karar verdiğini söyledi.

Karlıdağ, 'Araştırma yaptık ve önce kültür mantarını düşündüm. Ancak çok fazla işçilik ve zaman gerektiriyor. Bu nedenle istiridye mantarını seçtik. Tesisi hazırlamak oldukça zahmetli oldu. 15 ton kompost ile mantarhanemizi kurduk. 1 ayda 3.5-4 ton mantar almayı hedefliyoruz. Çevreden olumlu tepkiler alıyoruz. Yaz aylarında kilosu 6 ile 7 lira arasında satılan ürünümüzü yetiştirdiğimiz tesisi büyütmeyi hedefliyoruz.' dedi.

Kaynak: AA