Salihli Ovası'nda Üzüm Hasadı Başladı

Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, üzüm hasadına ilişkin, 'Kış döneminde yaşanan don olayı, yaz döneminde yaşanan aşırı sıcaklar ve bazı hastalıklar üzümlerde ciddi zarara neden oldu.' dedi.

Oda Başkanı Aktürk, ilçenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan çekirdeksiz kuru üzüm hasadının başlaması nedeniyle üreticileri ziyaret etti.

Poyrazdamları Mahallesi’nde hasat çalışmaları ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Aktürk, 2017 yılında çekirdeksiz kuru üzüm üreticilerinin yaşanan doğal afetlerden dolayı ciddi kayıplar yaşadığını, hasat döneminin 20 Eylül tarihine kadar süreceğini söyledi.

2017 yılında üzüm sezonunun sıkıntılı başladığını dile getiren Aktürk, şöyle konuştu:

'Kış döneminde bağlarda don zararı meydana gelirken, birkaç hafta önce etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle de ürünlerde yanma meydana geldi. Zaman zaman yaşanan dolu olayları ile bağ mildiyösü (pornos) hastalığı da üreticilerimizi etkileyen diğer doğal afetler oldu. İlçemizde 20 bin dekar alanda üzüm üretimi gerçekleşiyor. Yaşanan doğal afetlerden dolayı geçtiğimiz yılki rekoltenin altında bir rekolte bekliyoruz. Genel olarak beklenti ise kuru üzüm fiyatının kilogramda 5 lira olması.'

Poyrazdamları Mahallesi'nde 20 yıldır bağcılık yaptığını belirten Veli Güner ise, doğal afetler ve hastalıklardan dolayı ciddi kayıplar yaşadıklarını belirterek, 'Zor bir sezon geçiriyoruz. İnşallah üzümün fiyatı 5 liranın üzerinde açıklanır ve yüzümüz güler.' dedi.

Kaynak: AA