Kurban Bayramı'na Doğru

İHH tarafından 106 ülkede 2 milyona yakın kişiye kurban eti ulaştırılması hedefleniyor.

İHH İnsani Yardım Vakfınca, Kurban Bayramı'nda, 106 ülkede 2 milyona yakın kişiye kurban eti ulaştırılması hedefleniyor.

İHH'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1993'ten beri kurban faaliyeti yürüten vakıf bu yıl, '25 yıldır ümmete kurban' sloganıyla ihtiyaç sahiplerine et ulaştıracak.

Vakıf tarafından bu bayram için kurban bedeli 620 TL olarak belirlendi. Vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu kapsamda, geçen yıl 43 bin 155 bin hisse dağıtan İHH, bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.

Kurban vesilesiyle dünyanın değişik noktalarına gidecek İHH ekipleri, ihtiyaç sahiplerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmayı, insanlara umut ışığı olabilmeyi ve kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor.

- Kriz bölgelerine öncelik verilecek

Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk yaşanan bölgeler, yetimhaneler, okullar, hastaneler ile yaşlılar, kimsesizler ve dullara verilecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ön planda tutulacak.

İHH, ayrıca Türkiye de dahil 12 ülkede 23 bin 440 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planlıyor. Tüm hayırseverler 120 TL karşılığında yetim çocuklara bir bayramlık hediye edebiliyor.

Kaynak: AA