Adana Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliğinden Hastanede Yangın Açıklaması

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde, hasta odasında çıkan yangında bir kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği açıklama yaptı.

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi 6. Erkek Servisinde saat 19.10 sularında hastane personeli tarafından bir odadan duman çıktığı fark edilmiş, bunun üzerine ’Hastane Afet Planı’ kapsamında hastaların ivedi bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilirken yangına müdahaleye başlanmıştır. İtfaiyeye ivedi olarak ihbarda bulunulmuş, itfaiye ekipleri 5 dakika içerisinde hastanemize intikal ederek müdahaleye başlamış ve kısa zaman içerisinde yangın itfaiye tarafından söndürülmüştür. Yangının söndürülmesinden hemen sonra hastane binamızda ve hastalarımız ile ilgili yapılan inceleme neticesinde ’bipolar bozukluk’ tanısıyla 07.07.2017 tarihinde hastaneye yatırılmış olan K.K isimli erkek hasta, yangının çıktığının düşünüldüğü 6. Erkek Servisindeki bir odada, hayatını kaybetmiş şekilde bulunmuştur. İlk bulgular hastanın yangına bağlı olarak exitus olduğunu göstermekle birlikte, aynı serviste yatan 35 hasta hiçbir zarar görmeden ivedi bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilerek farklı servislere yerleştirilmiştir.

Olayla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği tarafından ise idari soruşturma başlatılmıştır. Konu yakından takip edilmekte olup neticesinden kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.
Kaynak: İHA