Edirne'de Askerlere Yönelik 15 Temmuz Davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına devam edildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına devam edildi.

Edirne F Tipi Cezaevinden Edirne Adliyesine getirilen tutuklu sanıklar, duruşma salonuna alındı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tuğgeneral Arı'nın yanı sıra tutuklu sanıklar Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Oğuzhan Çelik ile 14 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmaya İsmet Sezgin ve Kağan Kaya, Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Eski Binbaşı Ekrem Tekinaslan savunmasında kendi aleyhinde tanıklık yapan F.A'nın suçlamalarının kabul edilemez olduğunu, çünkü tüm iddialarını dolaylı yoldan elde ettiğini ileri sürdü.

İddianamede doğru olmayan bilgilerin doğru kabul edildiğini savunan Tekinaslan, bunun kendi açısından bir hak ihlali olduğunu öne sürdü.

FETÖ/PDY örgütüyle hiçbir ilişkisi olmadığını ileri süren Tekinaslan, ''FETÖ okullarında okumadım, videolarını izlemedim, kitaplarını okumadım. FETÖ evlerinde ve yurtlarında hiçbir zaman kalmadım. Bank Asya'da hesabım olmadı. Hakkımda yapılan dijital veri incelemesi ve evimden alınan CD'lerde suç unsuru bulunamadı. ByLock ve benzeri programlar kullanmadım, bu da yapılan incelemelerde raporlandı.''diye konuştu.

Tayin olduğu ve çalıştığı bölgeler incelendiğinde FETÖ üyesi olmadığının bile anlaşılacağını öne süren Tekinaslan, genelde pek kabul görmeyen illerde ve bölümlerde görev aldığını anlattı.

15 Temmuz gecesi kurmay başkanlığına vekaleten baktığını, asıl görevinin Harekat Eğitim Şube Müdürlüğü olduğunu ifade eden Tekinaslan, o gece de tugay komutanından aldığı emirleri astlara ilettiğini anlattı.

Hiçbir zaman darbeyi destekleyici bir emir vermediğini savunan Tekinaslan, iddianamede üzerine atılı suçların asılsız olduğunu ileri sürdü.

Yaklaşık 7 saat süren savunmanın ardından mahkeme heyeti diğer sanık savunmalarının tamamlanması için duruşmayı salı gününe erteledi.
Kaynak: AA