Yazarlarla Okuyucular Alaçatı'da Buluştu

izmir’in Çeşme ilçesinde, yaz sezonu nedeniyle yoğunluk yaşanırken, hemen hemen her gün pek çok yazarda programlara katılarak kitaplarını okuyucular için imzalıyor.

Yazarlarla Okuyucular Alaçatı'da Buluştu
Çeşme ve Alaçatı’da, yaz sezonu nedeniyle yoğunluk yaşanırken, konserler, resim sergileri ve imza günleriyle kültürel ve sanatsal etkinlikler de ardı ardına gerçekleştiriliyor. Alaçatı’da 4 yazar okurlarıyla buluşurken, söyleşide Alaçatı ismi kültürel etkinlikler yönüyle de öne çıktı.

Nefes ve Yaşam Koçu Nevşah Fidan, Gazeteci-Yazar Mine G. Kırıkkanat ve Şair-Yazar Ataol Behramoğlu Kırmızı Kedi Alaçatı Kitabevinde, söz yazarı, besteci, şarkıcı ve yazar Pınar Aylin de Alaçatı Kitabevinde okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. Şair-Yazar Ataol Behramoğlu da kitaplarını imzaladı. İkinci kez Alaçatı’ya geldiğini ifade eden Behramoğlu, Alaçatı için söylenebilecek her şey zaten söylenmiş. Gerçekten ülkemizin çok müstesna bir beldesi. Ben şuna üzüldüm; Türkiye’nin özellikle yurt dışında ne kadar yanlış ve kötü imajı olduğunu görerek üzülüyorum. Şu coğrafya, şu hayat, dünyanın her hangi bir ülkesinin altında değil, üstündedir. Ne yazık ki, biz bunu tanıtmaktan çok uzağız" diyerek Alaçatı için düşüncelerini dile getirdi.

Mine G. Kırıkkanat da, okurları için kitaplarını imzalamadan önce yaptığı açıklamada, "Alaçatı, bana göre kaliteli insanların çok yoğun olarak bulunduğu bir yer. Kaliteli insan her yerde var; fakat Alaçatı’da kaliteli insan yoğunluğu var. Dolayısıyla Alaçatı’yı çok sevdim. Çok arkadaş edindim. Bu yıl da koşa koşa geldim. Alaçatı’ya geldiğim için çok mutluyum."

Pınar Aylin’e kalem sürprizi

Söz Yazarı, besteci, şarkıcı ve yazar Pınar Aylin de, Alaçatı Kitabevinde hayranları ve okurları ile buluşarak kitaplarını imzaladı. Sevilen sanatçı imza gününe, eşi Süleyman Erbaykent ve kızı Maya ile geldi. Hayranları, Pınar Aylin’le fotoğraf çektirmek için adeta yarışırken, gecenin sürprizini ise kolejden sınıf arkadaşı olan Hakan Himmetoğlu yaptı. Himmetoğlu, Pınar Aylin’e, üzerinde kitabının ismi "Peri Masalı" yazan pembe renkli bir kalem hediye etti. Aylin, sınıf arkadaşı Hakan Himmetoğlu’na, yaptığı sürprizden çok mutlu olduğunu belirterek defalarca teşekkür etti.

Pınar Aylin, kitaplarını imzalamadan önce de bir açıklama yaparak Alaçatı hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Aylin, açıklamasında şöyle dedi:

"Alaçatı ruhu denilen bir şey var ve o çok kıymetli. Alaçatı’yı bu kadar özel kılan, bence o ruh; fakat Alaçatı’nın gittikçe daha fazla talep görmesi, kantarın topuzunu kaçırınca, ruhu kaybetme sorunu yaşanmaya başladı.

Alaçatı’ya çok kişi gelmek istiyor ve geliyor. Alaçatı, bir kültür aslında. Alaçatı’yı bu kadar popüler yapan şey, Rum’lardan kalma taş evlerinin ve tarihi dokusunun korunabilmişliği. Buraya gelen insanların, Ege’nin kültürünü ve ruhunu sevmesi de bu popülerliği arttırdı. Fakat her şeyde olduğu burada da denge kaçtı. Eğlence daha ön plana çıkmaya başladı.

Eğlence fazlalaşınca da Alaçatı ruhu kaybolmaya başladı.

"
Kaynak: İHA