Şırnaklılara, Tekirdağlıların Selamını Götürecekler

Türkiye’nin doğusu ve batısı arasında kardeşlik köprüsü oluşturuluyor. Tekirdağ’a gelen 95 öğrenci, Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında kardeşlik köprüsü görevini üstleniyorlar.

Şırnaklılara, Tekirdağlıların Selamını Götürecekler
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca; Şırnak ve ilçelerinde eğitim gören 13-15 yaş arası 95 öğrenci 10 Temmuz-05 Ağustos 2017 tarihleri arasında Tekirdağ Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ağırlandı.

“Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum”

Vali Mehmet Ceylan öğrencilerle bir araya geldiği programda bir konuşma yaparak, “Değerli hocalarımız ve sevgili öğrencilerimiz öncelikle Tekirdağ’ımıza hoş geldiniz. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Sizlere, burada duyduklarınızı ve gördüklerinizi arkadaşlarınıza ve ailelerinize anlatarak iller arasında kardeşlik köprüsü oluşturulmasında çok önemli görevler düşüyor, sizlerin bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirin. Buraya gelmenizde emeği geçen herkese ve sizleri burada ağırlayan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu ülkeye iyi bir vatandaş olabilmek için çok çalışın. İlinize döndüğünüz zaman ailelerinize bizlerin selamını ve muhabbetlerini iletin. Hepinize güzel bir hayat ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Misafir öğrencilere program kapsamında, sabah 09:30-13:30 saatleri arasında Yaz Kur’an Kursu Müfredatı çerçevesinde eğitim verilmekte olup, öğleden sonraları Gençlik Merkezi’nde çeşitli faaliyetlere katılan öğrencilere yeteneklerini geliştirme amaçlı Ebru ve Diksiyon Kursu da veriliyor.

Öğrencilere eğitim boyunca Edirne, Çanakkale ve İstanbul gezileri düzenlenip, 3 adet piknik organizasyonu gerçekleştirildi Tekirdağ’a tanıtım amacıyla kültür gezisi yapılarak, bu çerçevede Namık Kemal Evi, Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Rüstempaşa Camii, ve Orta Cami gezileri yaptırıldı.
Kaynak: İHA