İngiltere'den Etiyopya'da Kaçak Göç Eğitimi

İngiltere, kaçak göçün önüne geçmek için Etiyopya'da eğitim programı düzenleyecek.

İngiltere, Etiyopya'daki insan kaçakçılarının önüne geçmek ve ülkeden gelen kaçak göçü durdurabilmek için ülkede eğitim programları başlatacak.

İngiltere'nin Addis Ababa Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'nin insan kaçakçılığını önlemek için Etiyopya'da bir dizi çalışmayı hayata geçireceği ve ülkedeki göçmenlik ofisi yetkililerine yönelik gelecek ay eğitim programı başlatacağı belirtildi.

Halihazırda elçiliğin Etiyopya Hava Yolları çalışanlarına başkent Addis Ababa'daki Bole Havalimanı'nda düzenli eğitim verdiği kaydedilen açıklamada, bu eğitimlerin amacının 'Etiyopya'yı güvenli bir yer kılmak ve İngiltere'ye gelen düzensiz göçmen akışının önünü almak' olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca, kaçakçılıkla mücadele edebilmek için göçmenlik ofisi yetkililerine ve havayolu çalışanlarına sahte vize ve seyahat belgeleriyle seyahat etmeye çalışanların tanımlanmasını kapsayan bir eğitimin verilmesinin de planlandığı belirtildi.

İngiltere'nin kaçakçıların alıkonulması ve yargılanması gibi katı kuralların uygulanması için Etiyopya hükümetiyle birlikte çalıştığı belirtilen açıklamada, Addis Ababa Büyükelçisi Susanna Moorehead'in ifadelerine de yer verildi. Moorehead, 'İnsan kaçakçılığına karşı verilen mücadelede ortak çabalarımızın iyi bir gelişme kaydettiğini görmekten memnuniyet duyuyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA