GEKA Yönetim Kurulu Denizli'de Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) yönetim kurulu toplantısı, Denizli'de Denizli, Aydın ve Muğla valilerinin katılımıyla yapıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Esengül Civelek, valilik yapılan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Valiler Kararnamesi ile görev yerleri değişen önceki valilere hem görev yaptıkları illere hem de GEKA'ya sundukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin dönüşümlü olarak yılda bir defa değiştiğini anımsatan Civelek, dönem başkanlığı görevinin, Muğla Valiliği'nden Aydın Valiliği'ne geçtiğini belirterek sözü yeni GEKA Yönetim Kurulu Başkanı olan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'e verdi.

Vali Köşger, toplantının gündem maddeleri ve GEKA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti almaları amacıyla ajansın yürüttüğü teknik destek programı kapsamında mart, nisan ve mayıs ve haziran dönemlerinde 37 proje başvurusunun başarılı bulunduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemlerde de bölgedeki tüm kurumların bu proğramdan yararlanmasını beklediklerini aktaran Köşger, 'Ajansın bölgede yatırımı geliştirme konusunda birçok faaliyeti var. Ayrıca yurt içi fuar talepleri ve katılım sağlanabilecek yurt dışı fuarlar değerlendirilecek. Toplantıda, ajans projeleri ayrıntılı olarak değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde karara bağlanacak.' dedi.

Toplantıya Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Kaynak: AA