Yabancı Uzmanların Balık Üretim Tesisini Ziyareti

Yedi ayrı ülkelerden gelen yabancı uzmanlar DSİ'nin Ürkmez'deki Su Ürünleri Balık Üretim Tesisini gezdi.

DSİ'den yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından Menemen'de gerçekleştirilen 8. Uluslararası Sürdürülebilir Toprak ve Su Kaynakları Yönetimi Eğitimi kapsamında, İzmir'e gelen, İran, Fas, Mısır, Sudan, Kosova, Irak ve Ürdün'den gelen uzmanlar DSİ 2. Bölge Müdürlüğünü de ziyaret etti.

DSİ 2. Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Akın, heyete bölgedeki yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra, DSİ Ürkmez Su Ürünleri Balık Üretim Tesislerini gezen heyet, her yıl 1 milyonu aşkın balığın üretildiği, kuluçkahane ile toprak havuzlarını inceledi.

Ürkmez Barajı Sulama Birliğini de ziyaret eden heyete yetkililer tarafından modern sulama yöntemleri hakkında bilgi verildi.

Zafer Akın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 14 yılda üst üste hayata geçirdiği projelerle su yönetimi konusunda dünyaya örnek bir ülke haline geldiğini aktararak, '7 ayrı ülkeden İzmir'e gelen uzmanlara projelerimizi gösterdik. Özellikle ön ödemeli sayaç sistemi üzerinde yoğunlaştılar. Böyle ziyaretler onlar kadar bizim içinde faydalı oluyor.' dedi.

Kaynak: AA