TÜBİTAK'tan Adıyaman Üniversitesine Destek

Adıyaman Üniversitesi tarafından hazırlanan 'Matematiksel Modelleme Yoluyla Bir Öğrenme Ortamının Tasarlanması, Uygulanması ve Değerlendirilmesi: Disiplinler Arası Geçiş' projesi, TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığının (ARDEB), 1001, 3501 ve 1005 programlarının 2017 yılı 1. dönem sonuçları açıklandı.

Adıyaman Üniversitesinin 1001 Programı kapsamında hazırladığı 'Matematiksel Modelleme Yoluyla Bir Öğrenme Ortamının Tasarlanması, Uygulanması ve Değerlendirilmesi: Disiplinler Arası Geçiş' projesi TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz’ün yapacağı proje kapsamında 166 bin 898 lira destek verilecek.

Gürbüz, projelerinin desteklenmeye hak kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, projenin öğretmenlerin niteliklerini arttıracağını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, Adıyaman Üniversitesinin eğitim-öğretim alanında gösterdiği başarıları, araştırma-geliştirme alanında da gösterdiğini dile getirdi.

Gönüllü, 'Bilimsel çalışmalar, özveri isteyen, uzun soluklu çalışmalardır. Bugün yapılan bir bilimsel çalışmanın etkileri daha sonra görülür. Bu sebeple bilim kıymetlidir ve gerekli saygı gösterilmelidir. Bizler özveri ile çalışan akademisyenlerimizin daima destekçisi olduk. Hepsine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA