Mersin'de Engellilere Medikal Malzeme Yardımı

İçel Büyükşehir Belediye Belediyesine bağışlanan medikal malzemeler, engellilere teslim edildi.

Almanya'nın Halle Westfalen şehrinde faaliyet gösteren El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği tarafından engellilere verilmek üzere belediyeye bağışlanan medikal malzemelerin dağıtımı Macit Özcan Spor Kompleksinde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Burhanettin Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları aşabilmeleri için belediye olarak fırsat eşitliği yaratmak amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

Fiziksel engelin başarı için bir engel olmadığını vurgulayan Kocamaz, şunları kaydetti:

'Hayatı engelli yaşasak da hayallerimize engel koymamak bizim elimizde. Aslında bütün mesele burada. Her şeye rağmen başarabiliriz. Bir engeli olsun ya da olmasın, her insanın hayatta yapamadığı şeyler vardır. Hayatını heba eden engelsizlere karşılık, dünyayı hayran bırakan, önemli işler yapan engelliler vardır. Çeşitli engelleri bulunan Timur gibi büyük bir asker, Shakespeare gibi büyük bir şair, Hawking gibi başarılı bir bilim insanı, Cemil Meriç gibi başarılı bir yazar, Şafak Pavey veya Lokman Ayva gibi milletvekili, Aşık Veysel gibi büyük bir ozan olmak bizim elimizde.'

El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel de İçel'deki engellilere destek için geldiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından 14 engelliye malzeme dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA