Dr. Sadık Ahmet'in Ölümünün 22. Yıl Dönümü

CHP Edirne Milletvekili Bircan: 'Sadık Ahmet’i anmak için de yine soydaşlarımızla birlikte olacağız'.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Dr. Sadık Ahmet'in ölümünün 22. yıl dönümü dolayasıyla Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde düzenlenecek etkinliklere partilerinin heyet olarak katılacağını bildirdi.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Trakya'daki Türklerin büyük lideri Dr. Sadık Ahmet'in ölümünün 22. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için Dostluk Eşitlik Barış Partisinden gelen daveti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiğini belirtti.

Genel Başkanlarının talimatıyla anma törenlerinde CHP'nin yoğun katılımla temsil edileceğini ve kendisinin de aralarında bulunduğu CHP heyetin, yarın Yunanistan'ın Gümülcine şehrine gideceğini dile getiren Bircan, şunları kaydetti:

'Biz CHP olarak soydaşlarımızla her zaman birlik ve beraberlik içinde olduk. Sadık Ahmet’i anmak için de yine soydaşlarımızla birlikte olacağız. Onları haklı mücadelelerinde savunacak, güç ve destek vereceğiz. Yarın Sadık Ahmet’in kabri başındaki törenin ardından heyetimizle Mevlid-i Şerif’e katılacağız.'
Kaynak: AA