MİDDER'den 15 Temmuz Açıklaması

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Genel Başkanı Serhat Çağ, 15 Temmuz'da milletin hain emelleri ve ihanet girişimlerini altüst ettiğini bildirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, MİDDER tarafından FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Manisa Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen konferansta, hükümlülere 15 ve 16 Temmuz 2016'da kalkışmayla ilgili bilgi verildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MİDDER Genel Başkanı Çağ, FETÖ'nün Türk toplumunu hedef aldığını belirterek, darbecilerin din, dil ve ırk gözetmeksizin, şiddet kullanarak bazı vatandaşları öldürdüğünü ve yaraladığını aktardı.

Çağ, şunları kaydetti:

'Cezaevindeki birçok hükümlünün hakkında mahkumiyet kararı olmasaydı, o gece sizler de belki, bu işgal girişimine 'dur' demek için sokaklarda ve meydanlarda olacaktınız. FETÖ'nün o gece yaptıklarından gazete ya da televizyonlar kanalıyla bilgi sahibi oldunuz. Ancak 15 Temmuz'da bilinmeyen bir çok kahramanlık hikayesi var.'

Dernek olarak cezaevlerinde de programlar düzenleyerek hükümlülere FETÖ’nün ihanetini anlattıklarına işaret eden Çağ, '15 Temmuz'da bu millet, hain emelleri ve ihanet girişimlerini altüst etmiştir. Yüce yaradan, bu vatanın işgaline müsaade etmemiştir. Bizim en çok ihtiyacımız olan şey milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir. Bunu sağladığımız sürece bu milletin ve milli iradenin önünde hiçbir güç başarılı olamayacaktır.' ifadelerini kullandı.

Programın, 15 Temmuz şehitleri için yapılan duanın ardından sona erdiği belirtildi.

Kaynak: AA