CNN Türk'de ekranları sarsan Anıtkabir tartışması

Mimarlar Odası'nın Anıtkabir yalanıyla ilgili tartışmalar canlı yayında tartışılırken akademisyen Yaşar Hacısalihoğlu'dan iddialı sözler geldi.

CNN Türk'de ekranları sarsan Anıtkabir tartışması
CNN Türk'de ekranları sarsan Anıtkabir tartışması
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Anırkabir imara açılıyor yaygarası çıkarınca sosyal medyada gündem oldu. Mimarlar Odası'nın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi onayınca yapılaşma olanı yalanını yaymasının ardından Başkan Melih Gökçek Mimarlar Odası'nın yalanlarına bir bir belgeleriyle yanıt vermişti.

"Anıtkabir yıkılacak" yalanı CNN Türk ekranlarında masaya yatırıldı. Programın konuklarından hukukçu Salim Şen Mimarlar Odası'nın eleştirmek yerine konuyu farklı yerlere taşımak isteyince akademisyen Yaşar Hacısalihoğlu'ndan inanılmaz bir tepki aldı.

BAŞKA NE ARIYORSUNUZ?


"Gerçeği de ortaya çıktı. Başka ne arıyorsunuz?" diyen Hacısalihoğlu kullanılan dilini kışkırtıcı bir dil olduğunun altını çizerek " Sosyal medyanın tetikçileri akşamdan beri devrede. Sanki Atatürk'e büyük bir saldırı var Anıtkabir yıkılıyor." dedi.

AYBIN TA KENDİSİDİR

Hacısalihoğlu tepkisini şu sözlerle sürdürdü;

Bunu yeterince irdelemeden bunu siyasi bir polemiğe döndürmek yanlış. Böyle bir dil kullanmayın. Bu ayrıştırıcı bir dildir. Böyle bir şey ortada yokken sanki Atatürk'e saldırı var gibi, Anıtkabir'e saldırı dilini kullanırsanız bu tam da ayıbın kendisidir.

GARDAROP ATATÜRKÇÜLERİ!


Siz Mimarlar Odası'nı eleştirin. Böyle bir şey yokken nasıl kışkırtıyorsunuz? diye. Gerçek Atatürk öyle savunulur. Atatürk'ün bugün o tam bağımsızlık ruhunu kim savunuyorsa çok açıktır o. Gardarop Atatürkçülüğü ile maskelerle kimseyi kandıramaz kimse...