Çiftlikköy Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tekin Açıklaması

'Bazı esnaflarımız, çalıştıracak eleman bulamadığından dükkanlarını kapatmak zorunda kalmaktadır'.

Çiftlikköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Tekin, esnafın çırak bulamadığından dükkanlarını kapatma noktasına geldiğini savundu.

Yönetim kurulu üyeleriyle ilçedeki bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Tekin, esnafların çırak bulamadığını belirtti.

Sanatkarsız milletin kalkınmasının mümkün olmayacağını dile getiren Tekin, şöyle devam etti:

'Ülkemizde 'işsizlik var' diyorlar, tamamen yalan. Eğitim sisteminden kaynaklanan işsizlik mevcuttur. Çiftlikköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak ne kadar işsiz sanatkar varsa hepsine iş bulmayı taahhüt ediyorum. Bazı esnaflarımız, çalıştıracak eleman bulamadığından dükkanlarını kapatmak zorunda kalmaktadır. Herkes devlet memuru olmak istiyor. Niye? Devlet memurluğu hem rahat, hem maaşları özel sektörden fazla.'

Tekin, kimsenin çocuklarını çıraklığa vermediğini dile getirerek, 'Herkesin çocukları çok kıymetli olduğundan kimse çocuğunu çıraklığa vermiyor. Anne ve babalar çocuklarına iyilik yaptığını sanıyor. Halbuki çocuklarına en büyük kötülüğü yapıyorlar. Herkes çocuklarını üniversiteye gönderiyor. 22 yaşına kadar üniversiteye giden çocuğun askere gidip gelmesi 25 yaşını buluyor. Hiç çalışma alışkanlığı olmayan çocuklarımız 25 yaşından sonra masabaşı işlerden başka işler yapamaz. Tembel bir gençlik yetişiyor. Çalışmayı hiç sevmeyen, kolay yoldan para kazanmayı isteyen gençlik yetişmektedir.' diye konuştu.

Üniversiteyi bitirenlerin mesleğiyle ilgili uygulamayı hiç bilmediğini savunan Tekin, eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini belirterek, 'Anne babalar çocuklarını seviyorsa, ilerde başarılı olmasını istiyorsa onlara muhakkak bir zanaat öğretmeli.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA