14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'ne Doğru

Bodrum'da düzenlenecek festivalin sanat danışması piyanist Onay: 'Festivalimiz 15 ana konserden oluşuyor. Çok önemli sanatçılar sahnede olacak. Bu yıl yine piyano yarışması da yapacağız' Bodrum Belediye Başkanı Kocadon: 'Akdeniz çanağında bu kadar güzel sanatsal etkinliklerin yapıldığı başka güzel bir yer bulamazsınız. Cazibesi yüksek olan Bodrum'u kaliteli müzikle de farklı boyuta getirmeye çalışıyoruz'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, '14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali' düzenlenecek.

Festivalin organizatörleri ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve sponsorlar, Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür Merkezi'nde, ilçede 26 Temmuz-4 Eylül'de gerçekleştirilecek festival öncesi, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay, festivale Türkiye'nin yanı sıra Norveç, Brezilya, İtalya, Fransa, Rusya, Küba ve Güney Afrika'dan müzisyenlerin geleceğini söyledi.

Festivalin 6 hafta süreceğini ifade eden Onay, 'Festivalimiz 15 ana konserden oluşuyor. Çok önemli sanatçılar sahnede olacak. Bu yıl yine piyano yarışması da yapacağız.' dedi.

Onay, festivalin 'Taşta', 'Kumda' ve 'Suda' olmak üzere üç ayrı konseptten oluştuğunu aktardı

- 'Bodrum'u farklı boyuta getirmeye çalışıyoruz'

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bu tür etkinliklerle Bodrum'un artık boyut değiştirdiğine dikkati çekti.

Turizm bölgelerinde en fazla sanat etkinliği yapılan yerin Bodrum olduğuna değinen Kocadon, şunları kaydetti:

'Akdeniz çanağında bu kadar güzel sanatsal etkinliklerin yapıldığı başka güzel bir yer bulamazsınız. Sanatın her şeyine destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Cazibesi yüksek olan Bodrum'u kaliteli müzikle de farklı boyuta getirmeye çalışıyoruz. Güzel ülkemizin bu günlerde bu tür sanatsal etkinliklere çok ihtiyacı var. Sanat toplulukları bir araya getiren birlik, kardeşlik ve barış içinde atmosfer sağlayan bir etkinliktir.'

Kaynak: AA