Konyaspor Başkanı'ndan canlı yayında 'İzmir Marşı' özrü

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, İzmir Marşı'yla ilgili sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek "İzmir Marşı'nı söyleyenler bundan alındıysa onlardan özrü dilerim" dedi.

Konyaspor Başkanı'ndan canlı yayında 'İzmir Marşı' özrü
Konyaspor Başkanı'ndan canlı yayında 'İzmir Marşı' özrü
Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın bir taraftar grubunun toplantısında, ''Bugün Türkiye'de malesef tüm statlar 'İzmir Marşı' söylüyor. Konya hariç. Konya çünkü, bu ülkenin biraz önceki saydığım sıfatlarla, ülkenin birliğini ve her zaman milli maçlarda gördüğümüz, tek bayrak, tek devlet, tek vatan duygusuyla hareket eden Nalçacılılardan bu gücünü alıyor'' demişti.

Ömür Varol'la Beyaz Gazete programına telefon bağlantısıyla katılan Başkan Şan, sözlerine açıklık getirdi. Yıllardır birlik ve beraberlik mesajları verdiğini söyleyen Şan, 'Tribünlerde politize olunmaması gerektiğini ifade ettim. Bundan dolayı İzmir Marşı örneğini söyledim.' dedi. 

Sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Şan, 'İzmir Marşı'nın sözlerini çocukluğumuzdan beri benimsemişiz. Ona kimse duramaz ama onlarca yıl önce söylenmiş bir marş son dönemde bazı siyasi partilerin kullanmasından dolayı İzmir Marşı'nı ifade ettim. Tribünlerin politize olmasından uzaklaşması gerektiğini ifade ederek söylüyoruz bunu' şeklinde konuştu.

Başkan Şan, Ömür Varol'un İzmir Marşı'nı seviyor musunuz? sorusuna ise 'Tabii ki seviyoruz' cevabını vererek  "İzmir Marşı'nı söyleyenler bundan alındıysa onlardan özrü dilerim" dedi.