15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Büyükelçilik binasında gerçekleşen etkinliğe, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Somali Başbakan Yardımcısı Mahdi Ahmed Guled, Enformasyon Bakanı Abdurrahman Osman ile Somalili yetkililer katıldı.

15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunulan etkinlik kapsamında darbe girişiminin olduğu gece yaşanan olayları yansıtan fotoğraflar sergilendi.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, etkinlikte yaptığı konuşmada, 'Bugün, Türkiye'de demokrasinin zaferi ve başarısız darbe girişiminin yıl dönümü. Meşruiyeti savunmak için darbecilerle mücadele edenleri takdir ve saygıyla anıyoruz.' dedi.

Bekar, 15 Temmuz'daki halk mücadelesinin, Türkiye'de darbe günlerinin geri dönmeyecek bir şekilde sona ermesinin yolunu açtığını ifade etti.

Somali Başbakan Yardımcısı Mahdi Ahmed Guled de 'Türkiye, 15 Temmuz'da çok zor bir gece geçirdi. Darbeciler, demokrasiyi yok etmek istedi ama halk buna karşı çıktı ve meşruiyet için mücadele verdi.' ifadelerini kullandı.

Guled, Somali halkının da darbe gecesi Türk halkını yanında olmak için sokağa çıktığını, demokrasi zaferi kazanılana kadar sokakları terk etmediğini kaydetti.

Kaynak: AA