Lübnan'da '15 Temmuz' Etkinliği

Lübnan Büyükelçisi Erciyes: 'Şehitleri ve 15 Temmuz'da yaşananları hiçbir zaman unutmamalıyız ve unutturmamalıyız' 'Darbe girişimi sonrası yaşanan süreç ile mikroplardan kurtulan Türkiye artık daha sağlıklı ve kuvvetlidir. 15 Temmuz sonrası yapmış olduğu sınır ötesi askeri operasyonlar ve ekonomik büyüme rakamları bunun en önemli göstergeleridir '15 Temmuz'da yaşananlar dünya basınında doğru ve yeterli bir şekilde yer almadı. Tüm dünya, Türk halkının bu mücadelesinden ders almalıdır'

Lübnan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle etkinlikler düzenlendi.

Başkentteki Türk Büyükelçiliği tarafından Beyrut Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Lübnan hükümet yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt, Beyrut'ta yaşayan Türk vatandaşları ve Lübnanlılar katıldı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlik, 15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için saygı duruşu, Türk ve Lübnan milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Erciyes'in açılış konuşmasının ardından, Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen 15 Temmuz fotoğraflarının yer aldığı sergi ziyaretçilere açıldı.

Burada, AA muhabirine konuşan Erciyes, 'Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü, Lübnanlı dostlarımız ile beraber kutladık. 15 Temmuz günü kaybettiğimiz şehitleri saygı ve minnetle andık.' dedi.

Lübnan'da farklı etkinlikler ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü andıklarını belirten Erciyes, '15 Temmuz'da ve sonrasında neler yaşandığını dün düzenlediğim basın toplantısı ile Lübnanlılara aktardım. Şehitleri ve 15 Temmuz'da yaşananları hiçbir zaman unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında hatırlatmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'da yaşananların, sadece Türkiye için değil tüm dünya için bir demokrasi destanı olduğunu vurgulayan Erciyes, Türk halkının, darbecilere boyun eğmeden, seçmiş oldukları lidere ve vatanlarına nasıl sahip çıktığını herkese gösterdiğini belirtti.

Erciyes, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'nin 'zayıflayıp zayıflamadığı sorusu ile devamlı karşılaştığına' dikkati çekerek 'Darbe girişimi sonrası yaşanan süreç ile mikroplardan kurtulan Türkiye artık daha sağlıklı ve kuvvetlidir. 15 Temmuz sonrası yapmış olduğu sınır ötesi askeri operasyonlar ve ekonomik büyüme rakamları bunun en önemli göstergeleridir.' değerlendirmesinde bulundu.

Büyükelçi Erciyes, sözlerini şöyle tamamladı:

'15 Temmuz'da yaşananlar dünya basınında doğru ve yeterli bir şekilde yer almadı. Tüm dünya, Türk halkının bu mücadelesinden ders almalıdır. Lübnan hükümeti ve ülkemizi seven dostlar, 15 Temmuz gecesi bizi arayarak yanımızda olduklarını söyledi ve desteklerini iletti. Lübnan'da yaşayan Türkmenler, Türk vatandaşları ve Türkiye-Lübnan dostluk dernekleri, o gece büyükelçiliğimize gelerek bize destek oldu. Ben hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum.'

Öte yandan Trablus kentindeki 'Trablus Kültür Ligi Derneği'nde de 18 Temmuz Salı günü '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliği düzenlenecek. Şehitlerin anılacağı etkinlik kapsamında 15 Temmuz başarısız darbe girişimi fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapılacak.

Kaynak: AA