Topuk Yaylası'nda Tabiat Parkı Çalışmaları

Türkiye'nin 210'uncu tabiat parkı olarak ilan edilen Domaniç ilçesindeki Topuk Yaylası'nda, planlama çalışmaları yapıldı.

Çalışmaları inceleyen AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyon Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Afyon Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü İsmail Lafcioğlu, projelendirme ve hali hazır ihalesini alan firma yetkililerinin Topuk Yaylası'nda planlama çalışmalarına başladığını bildirdi.

Tabiat parkının 780 dekarlık orman alan içerisinde yer aldığını belirten Milletvekili Kavuncu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bu bölgeye çok önem verdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Domaniç, Anadolu’nun mihenk taşlarından biridir. Osmanlı'nın kurulduğu topraklardır. Bunun yanı sıra harikulade doğası ve eşsiz güzellikleriyle de şu anda adeta saklı cennet konumundadır. Bu dağın diğer tarafı bilindiği üzere Uludağ'dır. Yani Türkiye'nin turizm olarak önemli noktalarından bir tanesi. Domaniç'in bu anlamda büyük fırsatları olduğuna inanıyoruz. Dağımızın turizme açılması ile birlikte bu bölgenin hareketlenmesi, bölgemize ve ülkemize büyük katkı getireceği muhakkaktır.'

Bölge halkının tabiat parkından en iyi şekilde istifade etmesi gerektiğini vurgulayan Kavuncu, bunun için yöresel ürünlerin satılabileceği doğal çarşılar planlandığını aktardı.

Kavuncu, tabiat parkının proje safhasında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Parkta günü birlik gelecek insanların piknik ve mangal yapabilecekleri kamelyalar yapılması planlanıyor. Yine, çocuklar için oyun alanları ve spor alanlarının kurulması, burada mutlak suretle kır salonu, restoran, gelin ve damatların gelip düğün fotoğrafı çektirebileceği köprüler, olta balıkçılığı yapanların gelebileceği, kampçıların gelebileceği, doğa sporcularının etkinlik düzenleyebileceği çeşitli alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Konser ve gösteri alanı, butik tarzda doğayla uyumlu konaklama köşklerinin yapılabileceği planlamalar içerisindeyiz.'

Kaynak: AA