Örnek Köy Projesinde Sona Gelindi

Aslanapa ilçesi bağlı Kureyşler köyü yerleşim alanında, bölge tarımına büyük katkı sağlayacak olan Kureyşler Barajı yapılması sonucu su altında kalan köyün, başka bir yere taşınması çalışmalarında sona gelindi.

Örnek Köy Projesinde Sona Gelindi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ’Örnek Köy Projesi ’ kapsamında yeni yapılan yerleşim yerinde köy sakinlerinden talepte bulunan 38 kişiye Bakanlık tarafından, 38 adet 100 ve 120 metrekare şeklinde olan 2 çeşit konut, ortak kullanım için fırınlar, 1 adet pazar yeri, 1 adet cami ve şadırvanı, 1 adet köy konağı, 1 adet tuvalet yapılma çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

Kütahya İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri ’Örnek Köy Projesi’ni yerinde incelediler.

İmar ve Bayındırlık Komisyonunda bulunan Aslanapa Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Ali Okumuş ’’ Kureyşler Barajı bizim 40 yıllık hayalimizdi. İlçe tarımımız için son derece önemli olan bir projeydi. Çok şükür gerçekleşiyor. Bölgemizde bir ilk olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Örnek Köy Projesi kapsamında 150 nüfuslu köy halkı için 38 konut, ortak kullanım için fırınlar, 1 adet pazar yeri, 1 adet cami ve şadırvanı, 1 adet köy konağı, 1 adet tuvalet yapılma çalışmalarının sona erdi. Şuanda peyzaj çalışmaları yapılmakta. Bölgemizde bir ilk olan ’Örnek Köy Projesi’nin gerçekleşmesinde ve ilçemiz için son derecede önemli olan Kureyşler Barajının Aslanapa’ya kazandırılmasında emeği olan herkese sonsuz teşekkürler, tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun’’ ifadelerini kullandı.(YD-EFE)
Kaynak: İHA