Kırkpınar Ağası Selim, Şehit Ailelerine Minibüs Hediye Etti

656. Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bir minibüs hediye etti.

Dernek binasında Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımıyla gerçekleşen araç teslim töreninde, ağa Selim gözyaşlarına hakim olamadı. Duygu dolu anlar yaşayan Selim'i, Edirneli şehit Nefise Özsoy'un babası Süleyman Özsoy ve Vali Özdemir teselli etti.

Programda konuşan Vali Özdemir, şehit ailelerinin kullanımı için araç alan Selim'e teşekkür etti.

Her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını ifade eden Özdemir, 'Ağamıza teşekkür ediyoruz. Hem gönlü zengin hem duygusal hem de iyilikle dolu bir kalbi var. Allah razı olsun kendinden. Zaten ağalık böyle bir şey olsa gerek.' dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine ve Edirne'ye sunduğu katkılardan dolayı Selim'e teşekkür etti. Gürkan, 'Ağalık sadece para vermek değil bir yürek, gönül ve sevda işidir. Seyfettin Selim de yıllardır bunun en güzel örneklerini bize göstermiştir sağ olsun. Seyfettin Ağam her zaman sözünü tuttu. Derneğimizin de ihtiyacı olan bir adet sıfır minibüsü satın alarak bağışladı. Allah ondan razı olsun.' şeklinde konuştu.

Kırkpınar ağası Seyfettin Selim ise geçen yıl Mardin'de şehit olan Edirneli şehit polis Nefise Özsoy'un adını taşıyan bir okul da yapacağını söyledi.

Selim, 'Şehit aileleri bizim ailelerimiz. Elimizden geldiği kadar destek çıkacağız. İstanbul'da biz bunu yaptık ama burada da bir minibüs aldık derneğimize. Sevgili ağabeyimizin kızının ismini taşıyacak da bir okul yapacağız burada. Çok net söylüyorum bana yarın başla desinler yarın başlarım. Elimizden bu geliyor.' dedi.

Dernek Başkanı Faruk Çiftçi de Kırkpınar ağası Selim'e derneğe katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA