Yabancı Gazetecilerden AFAD'a Ziyaret

Türkiye'nin uluslararası yardım faaliyetlerinin kamuoyuna daha kapsamlı duyurulması amacıyla AFAD ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye'ye gelen 95 gazeteci, AFAD'ı ziyaret etti  AFAD Başkanı Bilden: '15 Temmuz gecesi Türk medyası alnının akıyla, sağlam bir demokrasi sınavı verdi. Cuntacılar tarafından basılan kanallarda görüntüler karartılmadı, yayınlar kesilmedi. FETÖ'nün kalkışma girişimi bastırılana dek medyamız, milletinin ve devletinin yanında saf tuttu'

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Halis Bilden '15 Temmuz gecesi Türk medyası alnının akıyla, sağlam bir demokrasi sınavı verdi. Cuntacılar tarafından basılan kanallarda görüntüler karartılmadı, yayınlar kesilmedi. FETÖ'nün kalkışma girişimi bastırılana dek medyamız, milletinin ve devletinin yanında saf tuttu.' dedi.

Türkiye'nin uluslararası yardım faaliyetlerinin kamuoyuna daha kapsamlı duyurulması amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye'ye gelen 95 gazeteci, AFAD'ı ziyaret etti.

AFAD Başkanı Bilden, yabancı gazetecilerle Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde bir araya geldi.

Yabancı gazetecilerin ziyaretinin çok anlamlı bir tarihe denk geldiğini söyleyen Bilden, bir sene önce devletin tüm kurumlarına ve ordusuna sızmış teröristlerin asker üniforması giyerek, darbe yapmaya kalkıştığını belirtti. Bilden, 'Milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımızla el ele vererek, bu işgal girişimini bastırdı.' diye konuştu.

Bilden, aradan bir yıl geçmesine rağmen bu travmanın acısının hala taze ve canlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'15 Temmuz gecesi Türk medyası alnının akıyla, sağlam bir demokrasi sınavı verdi. Cuntacılar tarafından basılan kanallarda görüntüler karartılmadı, yayınlar kesilmedi. FETÖ'nün kalkışma girişimi bastırılana dek medyamız, milletinin ve devletinin yanında saf tuttu. 15 Temmuz gecesi maruz kaldığımız vahşetin siz yabancı gazeteciler aracılığıyla uluslararası kamuoyuna duyurulmasını çok önemsiyoruz. FETÖ üyeleri, insanlarımıza bomba yağdırdı, üstlerinden tanklarla geçti. Halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımıza suikastlar düzenledi. Üzülerek takip ediyorum ki dünya Türkiye'nin 15 Temmuz'da karşılaştığı yıkımı tam anlamıyla idrak etmiş görünmüyor. Gazeteciliğin birinci kuralı gerçeği olduğu gibi aktarmaktır. Ölüm yeterince gerçek değil midir? 249 şehidimiz olmadı mı? Bunlar gerçekten millete kastetti. Allah, bir daha bu hainlere böyle bir fırsat vermesin ve milletimizi böyle bir imtihanla karşılaştırmasın.'

- 'Suriyelilerin sınırlarımıza gelmek için bir çabaları yok'

Bilden, Azeri bir gazetecinin, 'Bundan sonra açık kapı politikası devam ederse, AFAD bu hizmetleri ne kadar devam ettirebilir?' sorusuna, şu cevabı verdi:

'2011'de Suriye krizi patlak verince Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla açık kapı politikası izledik. Şu an ülkemizde 3 milyon 50 bin Suriyeli, yaklaşık 150 bin Iraklı ve toplamda da 3 milyon 500 civarında misafirimiz var. Son zamanlarda kapılarımıza dayanan kimse yok. Bunun sebebi de Özgür Suriye Ordusu ile bizim Silahlı Kuvvetlerimiz Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştirdi. Orada yaklaşık 2 bin kilometrekarelik alanı DEAŞ'tan temizledik ve Suriye'nin gerçek sahipleri orada yaşamaya başladı. Yüz bin civarında kişi geri gitti. Orada okullar ve sağlık ocakları çalışıyor. Dolayısıyla bizim sınırlarımıza gelmek için bir çabaları yok. Onlar, kendi topraklarında yaşıyorlar.'

- 'Marmara Bölgesi'nde herhangi bir fayda hareketlenme yok'

Bir başka gazetecinin 'Son zamanlarda depremler gündemde. 'Marmara'da büyük bir deprem yaşanacak' diye bir haber var. Bununla ilgili ne söylemek isterseniz?' sorusuna Bilden, 'Tabii bizim bir ana işimiz depremleri ve afetleri yönetmek. Ülkemiz bu anlamda önemli depremler üretmiş ve önemli depremler üretebilecek faylarımız var. Şu anda özellikle Marmara Bölgesi'nde herhangi bir fayda hareketlenmenin olduğuyla ilgili hiçbir bulgu ve emare yok.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA