Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner'den Başkan Kadir Topbaş'a Ziyaret

22’nci Dünya Petrol Kongresi dolayısıyla İstanbul’a gelen Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti. Misafirini makamında ağırlayan Başkan Topbaş, “15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesi olduğu için kendilerine bilgi verdim. Belediyemizin işgali ve gazi bir belediye olarak, yaşananları güvenlik kamerasından izlenimleri kendilerine aktardım, gösterdim” dedi.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner'den Başkan Kadir Topbaş'a Ziyaret
22’nci Dünya Petrol Kongresi dolayısıyla İstanbul’a gelen Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti. Misafiri Turner’i makamında ağırlayan Topbaş, bir süre Turner ile sohbet ettikten sonra, darbe girişiminde belediye binasında yaşanan olayların güvenlik kamera görüntülerini misafiri Turner’e izletti. Daha sonra belediye binası girişinde bunan 15 Temmuz Şehitlerinin fotoğraflarının olduğu panoyu gösteren Topbaş, 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında misafiri Turner’e bilgiler aktardı.

“15 Temmuzla ilgili kendilerine bilgiler verdim"

Ziyaret sonrası açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Sayın Sylvester Turner, kendileri petrol dünya zirvesi için İstanbul’a geldiler. 3 sene sonra, 2020 yılında ev sahipliği yapacaklar. Houston bizim kardeş belediyelerimizden bir tanesidir. 1988’de imzalanan bir protokolle Amerika’daki tek kardeş şehrimizdir. Kendilerinin İstanbul’a ikinci gelişi. Kendileri de başarılı bir Bizim yerel yönetimler olarak ilişkilerimiz özellikle yerel diplomasi açısından önemlidir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesi olduğu için kendilerine de bilgi verdim. Belediyemizin işgali ve gazi bir belediye olarak, yaşananları güvenlik kamerasından izlenimleri kendilerine aktardım, gösterdim. Ve özellikle kendilerine de bu FETÖ terör örgütüyle ilgili bilgilendirme yaptım. Ve bunun her yerde olabileceğini, kendi kentinde de buna hassasiyet göstermelerini tavsiye ettik. Çünkü biz yerel yönetimler olarak birbirimize olumlu ve olumsuz şeyleri haberdar etmek durumundayız” diye konuştu.



“Bu önemli haftada İstanbul ve Türkiye halkına en iyi dileklerimizi sunmak istiyoruz”

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner ise “Öncelikle Sayın Kadir Topbaş’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben dün Türkiye’ye geldim. Türkiye’nin 2017 Petrol Dünya Zirvesinde inanılmaz bir iş çıkardı. 2020’deki Dünya Petrol Kongresi’nde ev sahibi olarak burada bulunmaktan çok şey öğrendik. Bu hafta Türkiye için çok önemli bir hafta. Bu önemli hafta da İstanbul ve Türkiye halkına en iyi dileklerimizi sunmak istiyoruz. Gelecekte de başarı dileklerimizi iletiyoruz. İlişkilerimizi daha da fazla geliştirmek dileğiyle” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA