Çerkezköy'de 15 Temmuz Sergisi Açıldı

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından 15 Temmuz ve sonrasında süren ‘Demokrasi Nöbeti’nde çekilen fotoğraflar “15 Temmuz Destanı” adı altında Belediye meydanında sergilendi.

Çerkezköy'de 15 Temmuz Sergisi Açıldı
Serginin açılışına, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rengin Güler, partililer ile vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Güler, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, milletimiz, 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimini, Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara davet etmesi, halkın devletiyle ve hükümetiyle birlikte dik durmasıyla önlemiştir. Bu tür anti-demokratik girişimlere ve terör örgütü yapılanmalarına karşı daha güçlü ve kararlı olan Yüce Milletimiz, vatanperverliğini dünyaya örnek olacak şekilde sergilemiştir” dedi.



“Şehit ve gazilerimiz destan yazdı”

“Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar” diyen Güler, “Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında açtığımız fotoğraf sergimiz ile aziz şehitlerimizi her yıl 15 Temmuz günü hatırlayacak ve hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.15 Temmuz’da, meydanlarda, tüm fertleriyle tek yürek olmuş kahraman Türk milleti, ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse aynı cevabı vermiştir. İradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen yüce Türk milleti bu darbe girişiminde de, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da, 94 yıl önce bütün Anadolu coğrafyasında olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Türk siyasi tarihinde kara birer leke olarak hatırlayacağımız darbe dönemlerinin ardından, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde zafer, değiştirilemez biçimde demokrasinin olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı olarak değil, bu mücadelenin bir neferi, bu aziz milletin ve bölünmez vatanın bir evladı olarak tüm Çerkezköylü hemşerilerimizi 15 Temmuz aksamı meydanlara davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA