Yemen'deki Olaylar

Husilerin, ders programlarında değişiklik yapılması kararı nedeniyle müttefikleri devrik cumhurbaşkanı Salih'in partisi arasında anlaşmazlık yaşandığı, Husilerin ısrarının devam etmesi halinde aralarındaki ittifakın bozulabileceği iddia edildi.

Yemen'de Husilerin, ders programlarında değişikliğe gidilmesi kararı nedeniyle müttefikleri devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) ile anlaşmazlık yaşandığı, Husilerin ısrarının devam etmesi halinde aralarındaki ittifakın bozulabileceği öne sürüldü.

Yemenli El-Misak gazetesinin internet sitesinde yer alan ve GPC'den bir kaynağa dayandırılan habere göre, parti Husilerin, ders programlarında değişikliğe gidilmesi yönündeki kararlarına karşı çıktı.

Partinin bu konudaki tavrının net olduğu, ülkedeki bütün ulusal güçlerin onayı olmaksızın yapılacak her türlü değişikliğe şiddetle karşı çıktığı ve Husilerin ısrarının devam etmesi durumunda aralarındaki ittifakın bozulabileceği iddia edildi.

Husilerin kontrolündeki Eğitim Bakanlığının bu yönde bir adımı hayata geçirmesinin tehlikeli sonuçlar doğuracağı üzerinde durularak, söz konusu değişikliklerin bir felaket olacağı, toplumsal gerginliği arttıracağı ve Yemen'de daha önce görülmemiş ayrılıklara yol açacağı kaydedildi.

Sana'daki Eğitim ve Öğretim Bakanlığını kontrolü altında tutan Husiler, ders programlarında bazı değişiklikler yapma kararı almış, kitaplardan dört halifeden olan Hazreti Ömer'in adının kaldırılması ve Ehli Beyt ile ilgili yeni derslerin eklenmesine karar vermişti.
Kaynak: AA