Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erbaş Açıklaması

'FETÖ'den üniversiteyi temizlemek için araştırmalarımız, soruşturmalarımız devam ediyor'.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, 'FETÖ'den üniversiteyi temizlemek için araştırmalarımız, soruşturmalarımız devam ediyor.' dedi.

Erbaş, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve yeni başladığını hatırlatarak, geçmişte yapılmayanları yapmaya, gelecekte de yapılacak olanları hızla yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

Bunun kendilerine verilmiş bir emanet olduğunu ifade eden Erbaş, 'Bu üniversite insan için, ilimiz için, ülkemiz için var.' dedi.

Üniversitedeki örgüt yapılanmasına karşı gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Erbaş, üzücü bir tabloyla karşılaştığını dile getirdi.

Erbaş, Yalova Üniversitesi'ni temiz bir üniversite haline getirmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

'Ülkemiz 15 Temmuzda bir işgal girişimine uğradı. Bu işgal girişiminde millet kurtuluş savaşı verdi. Bu konuda suç unsuru olanlara cezaları verilmeli. FETÖ’den üniversiteyi temizlemek için araştırmalarımız, soruşturmalarımız devam ediyor. Şu anda yeni başladığımız için net bir şey söyleyemiyorum. Rektör ve ekibimiz olarak bu üniversite FETÖ’nün merkezidir kanaatini ortadan kaldıracağız. Yalovalı da bundan dolayı çok üzülüyor. Üniversitemizi her açından tertemiz hale getireceğiz. Kim suçluysa cezasını çekiyor. Gözden kaçan bir şey varsa da emniyetimiz, savcılığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Adalet ve hukuk olmazsa olmamızdır. Suçları biri işlemişse bunun karşılığını görecektir.'

Her ilçede yüksek okul olmasını istediklerini dile getiren Erbaş, 2017-2018 akademik yılında Yalova Üniversitesi'ne 3 bin 808 öğrencinin yeni başlayacağını ve toplam öğrenci sayısının ise 17 bine çıkacağını söyledi.

Kaynak: AA