Kızıltepe'de 'Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın' Projesi

Mardin’in Kızıltepe İlçe Belediyesince, "Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın" sloganıyla yapılan yüzme havuzunda çocuklara yüzme kursu verilmeye başlandı.

Kızıltepe'de 'Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın' Projesi
Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yaz tatilinde çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için ilçemizde İpekyolu Ortaokulunda kurulan havuz çocuklarımızı ağırlamaya başladı.

Bir metre 30 santimetre derinliğinde, 20 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğindeki havuz için soyunma odaları ve duşluk da ihmal edilmedi. İlçemizde ilk kez organize edilen birinci yaz spor okulu etkinlikleri kapsamında çocuklarımızın farklı bir yaz tatili geçirebilmeleri için pozitif alanlarla farkındalık oluşturma gayreti içindeyiz. Tatil boyunca öğrencilerin sosyal aktivitelerini geliştirmeleri için hentbol, masa tenisi, futsal, voleybol, basketbol ve yüzme havuzu kursları açtık, başvurularda özellikle yüzme öğrenmek isteyen çocuklarımızın havuz arzusu büyük ilgi gördü. ’Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın’ sloganı ile 8-14 yaş grubu çocuklar ve gençler profesyonel yüzme hocaları eşliğinde eğitim alacaklar. 2 ay sürecek kursta ilk kez havuzda yüzme fırsatı bulan çocuklarımızda yer aldı. Uzun ve yorucu bir dönemi geride bırakan çocuklarımız kurulan havuzumuzda her türlü filtrasyon ve ph-klorlamanın düzenli olarak yapıldığı yüzme havuzunda yüzme kursu eğitimi alacaklar" denildi
Kaynak: İHA