İTÜ Tanıtım Ve Tercih Günleri

Ayazağa Yerleşkesinde 1720 Temmuz'da yapılacak etkinlikte, öğrenciler, merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrenme fırsatı yakalayacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tanıtım ve Tercih Günlerinde, öğrenciler merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrenme olanağı bulacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un kalbinde 5 kampüsü, 13 fakülte, 37 bölüm, 6 enstitü, 13 araştırma merkezi, konservatuvar ile Yabancı Diller Yüksekokulu bulunan, uluslararası düzeydeki çalışmalarıyla girişimcilik ekosisteminin öncülerinden İTÜ, kapılarını üniversite adaylarına açıyor.

Ayazağa Yerleşkesinde 17-20 Temmuz'da yapılacak İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’nde öğrenciler merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrenme olanağı bulacak. Üniversite adaylarına yönelik yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın ( LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı. 250. kuruluş yılına doğru ilerleyen İTÜ, öğrencilerin kariyerlerindeki bu dönüm noktasında merak ettikleri sorulara güçlü ekibiyle yanıt verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, zorlu bir maratonu geride bırakan üniversite adaylarını üniversiteye davet ederek, öğrencilerinin akademik alanda olduğu gibi sosyal ve küresel alanda da gelişiminin önemini belirtti.

Adaylara tercih sürecinde tavsiyelerde bulunan Karaca, şunları kaydetti:

'Üniversite öğrencisi olmak için verdiğiniz çabada, tercih yapma aşamasına geldiniz. Ne kadar önemli bir yol ayrımında olduğunuzu biliyor, yaşadığınız bu zor süreçte kendimi sizlerin yerine koyarak en içten duygularımla mutlu ve başarılı olacağınız sonuca ulaşmanızı diliyorum. Karşınızda birçok seçenek, değerlendirmeniz gereken birçok nokta var. Bu süreçte sizi aydınlatacak uzmanlardan destek alırken, her zaman önceliğiniz en iyi eğitimi almak olmalı. Şimdi adayımız olan ve yerleştirme sonuçlarına göre yeni İTÜ'lüler olarak aramıza katılacak öğrencilerimiz de ne kadar önemli bir kapıdan girdiklerini, üniversitemizin havasını soludukları her yeni gün bir kez daha anlayacaklar. Bizler için, ülkemizin pırıl pırıl zihinlerini, fark yaratacak genç bireylerini aramızda görmek mutluluktur. 'İTÜ’lü olmak', yaşamınızın sonuna kadar taşıyacağınız büyük gururdur. Bu gururu paylaşacağımız öğrencilerimize yürekten başarılar diliyorum.'

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’nde bölüm öğretim üyeleri, aday öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlamak ve geleceklerini doğru planlamalarına katkı sunmak amacıyla danışmanlık yapacak. Öğretim üyelerinin yanı sıra İTÜ öğrencileri ve mezunları da aday öğrencilere yardımcı olacak. Bölümlerin yanı sıra Yurtlar Burslar Ofisi, Erasmus Ofisi, Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İTÜ Çekirdek, Spor Koordinatörlüğü, kütüphane ile ilgili sunulan olanaklar hakkında bilgi alınabilecek.

Tanıtım ve tercih günleri boyunca 'Yeşil Kampüs İTÜ Turları' da yapılacak. Adaylar, ormanı, göleti, spor tesisleri, sosyal yaşam alanları, yurtları, yemekhane ve kafeleri, kütüphanesi, teknokenti olan İTÜ’yü gezme fırsatı yakalayacak.
Kaynak: AA