Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

İscehisar ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Giresunlular Şehitliğinde tören düzenlendi.

İlk tören doğanlar köyünde bulunan şehitlikte yapılırken, şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okundu.

Daha sonra İscehisar Eseri Terakki Caminde öğle namazı öncesi mevlit okunurken, tüm camilerde hatim okundu.

İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi için etkinlikler yapıldığını söyledi.

Çibik, şunları kaydetti:

'Bu kalkışmayı yapanları Tarih asla affetmeyecektir. Aziz şehitlerimiz için bizler ne yapsak azdır. 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece camilerimizde salalar okunacak ve demokrasi nöbetlerimiz başlayacak olup ,aziz vatandaşlarımız ile yine meydanları dolduracağız.'

- Afyonkarahisar'da 15 Temmuz şehitleri için mevlit

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü kapsamında mevlit okutarak, vatandaşlara yemek ve lokma ikramı yapıldı.

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gedik Ahmet Paşa Caminde düzenlen 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.

Mevlit okunmasının ardından Gedik Ahmet Paşa camisinde protokol üyeleri tarafından yemek ve lokma ikram edildi.

Programa Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

- Sandıklı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sandıklı'da ilçe protokolü tarafından ilçede şehir mezarlığında bulunan şehitler ziyaret edildi.

Sandıklı Şehitliğinde gerçekleştirilen programa Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, AK Parti Sandıklı ilçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirler ve müdürleri katıldı.

Program daha sonra, Sandıklı Ulu Camide okunan mevlitin ardından vatandaşlara yemek ikramında ile sona erdi.

Kaynak: AA